Veilig daten begint altijd online

Mannen versieren met kleurMet name voor vrouwen geldt dat het belangrijk is om te weten met wie bepaalde info online gedeeld wordt en met wie ze daten.

Succesvol online daten heeft dus in de eerste plaats te maken met veiligheid. Weet daarom wat je doet en met wie je afspreekt. Dan kan er niets gebeuren.

Is de ander wel te vertrouwen?

Veilig online daten is minder lastig dan je denkt. Later in dit artikel geven we je enkele tips waarmee je gegarandeerd het allerbeste uit je dating profiel haalt zonder dat dit ten koste gaat van je veiligheid.

Want helaas zitten er op datingsites altijd wel een aantal leden met slechte intenties. De kans dat jij zo’n figuur tegenkomt is klein maar blijf wel alert.

Hoe voorkom je dat je lastig wordt gevallen of afspreekt met iemand die het slecht met je voorheeft? Dat is heel simpel: deel géén persoonlijke informatie online!

En natuurlijk mag je best wat summiere informatie over jezelf prijsgeven…

Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

Misschien ben je wat huiverig geworden om je in te schrijven op een datingsite nadat je de info van hierboven hebt gelezen. Don’t worry! Dat is niet nodig. Wees gewoon voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie en er is niets aan de hand.

Welke gegevens moet je nooit delen? Nou… Wat denk je in de eerste plaats van je voor- en achternaam? Gebruik online áltijd een nickname, dat is een schuilnaam. Kies voor een goede nickname.

Als je contact hebt met een lid dan zorg je ervoor dat het contact via de datingsite verloopt. Voeg degene niet toe op Facebook, Instagram en houd ook je telefoonnummer geheim.

Geef pas je telefoonnummer aan iemand wanneer je gaat afspreken. Doe dat op de dag waarop je met hem of haar gaat daten. Online deel je ook niet je adresgegevens. Geef hoogstens aan in welke plaats je woont. Meer niet.

Waar ga je afspreken?

Heb je contact met een leuke single en is hij/zij te vertrouwen denk je? Dan komt er een moment waarop jullie elkaar eens gaan ontmoeten.

Waar ga je afspreken? Ontmoet elkaar voor de eerste keer sowieso op een openbare locatie! Spreek dus niet thuis af of op een locatie waar geen mensen komen.

Plan je date bijvoorbeeld in de stad, in een leuk cafeetje. Of ontmoet elkaar in het museum. Zomaar wat ideeën.

Alternatieven voor het geval je date niet op tijd is

Helaas komt het maar al te vaak voor dat dates niet komen opdagen. Houd daar rekening mee. Als jij met iemand hebt afgesproken en degene komt niet opdagen, verbreek dan direct al het contact. Trap niet in vage excuses of smoesjes. Afspraak is afspraak en degene heeft zich daar niet aan gehouden.

Spreek je af in een andere stad of plaats? Zorg dan dat je daar in elk geval iemand kent met wie je zou kunnen afspreken voor het geval dat jouw crush niet komt opdagen. Je hebt dan niet voor niets gereisd en hebt alsnog een leuke middag of avond!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *