Zo maak je het perfecte dating profiel

Leuk! Je hebt besloten om je online in te schrijven op een datingsite en dan komt het: je dating profiel aanmaken. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk en wat kun je er beter wel in zetten en wat niet?

Want je wilt natuurlijk niet te veel van jezelf prijs geven, maar ook niet direct een bezoeker afschrikken.

Vul alle vragen in

Datingsites hebben al jarenlange ervaring in de datingprofielen. Zij weten dan ook precies wat bezoekers willen lezen en willen weten van een profiel voor ze gaan reageren.

Hiervoor hebben ze vaak een mooie vragenlijst ontwikkeld. Neem daar even de tijd voor en vul op je gemak alles in.

Als je dingen weg gaat laten kan het weleens zijn dat men denkt dat je iets te verbergen hebt. En zo wil je toch niet overkomen?

Stel je profiel dan ook met zorg samen zodat andere singles niet zomaar aan je profiel voorbij gaan.

Plaats een leuke foto

Er hoort natuurlijk ook een leuke foto van jezelf bij en liefst een die van dichtbij genomen is en ook nog eens een met een leuke glimlach. Dat zien we toch allemaal het liefste?

Uit onderzoek is gebleken dat profielen met een foto veel vaker worden bezocht en dat hier ook veel vaker op wordt gereageerd.

Het is heel belangrijk om een recente foto te plaatsen want je wilt natuurlijk wel herkenbaar zijn.

Wanneer het tot een ontmoeting met iemand gaat komen wil niemand iemand treffen die totaal niet op de foto lijkt. Onnodig is het dus bijna om te zeggen dat het beter een foto van jezelf kan zijn dan van een of ander fotomodel, de meeste mannen en vrouwen knappen hier ook heel erg op af.

Laat zien wat je graag doet

Ook een goed idee is het om meer plaatjes van jezelf te plaatsen, denk dan aan een foto waar je bezig bent om je hobby uit te oefenen. Vaak is dat ook al gelijk een leuk onderwerp van het gesprek.

Hobby’s zijn vaak herkenbaar en kunnen heel veel over een persoon vertellen. Houd je van koken? Dan houd je vast ook van lekker eten. Ben je met een hobby bezig met kleine onderdelen? Dan ben je vast heel perfectionistisch aangelegd.

Blijf altijd eerlijk in je profiel

In je profiel is het ook van belang om eerlijk te zijn! We zeiden het al over je profielfoto, maar er zijn meer punten waarbij je maar beter eerlijk kunt zijn.

Ga niet in je profiel zeggen dat je 60 kilo weegt terwijl dat in werkelijkheid misschien 90 kilo is. Probeer op een leuke manier jezelf op een eerlijke manier neer te zetten.

Iemand die serieus interesse in je heeft zal het juist waarderen als je eerlijk bent, ook over de mindere kanten van jezelf. Want die hebben we tenslotte allemaal en niemand is perfect.

Probeer het kort en bondig te houden, maar ook uitnodigend zodat een andere single nieuwsgierig naar je gaat worden. Succes met je dating avontuur!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *