Wel of geen alcohol op je eerste date?

dating wijn

Een vraag die ons maar al te vaak gesteld wordt is of het verstandig is om alcohol te drinken op een date. Ons antwoord is dan altijd: Nee. Dat is onverstandig.

Tenminste… op een eerste date is dat niet verstandig. En daar hebben we een aantal redenen voor die we uiteraard in dit artikel toelichten.

Pas wanneer je hem of haar wat beter kent is het drinken van alcohol op een date wat ons betreft toegestaan. Bijvoorbeeld op een tweede afspraakje.

Natuurlijk bepaal je zelf of je wel of niet drinkt op je eerste afspraak. Maar als je het ons vraagt zeggen we nee. En daar hebben we 4 redenen voor. Lees je met ons mee?

Iemand die alcohol drinkt wordt als onzeker gezien

Natuurlijk is het helemaal aan jou in welke setting je afspreekt met die ene leuke vent of meid. Veel singles drinken tijdens een date alcohol. Maar het is de vraag of je daarmee wel zo goed voor de dag komt bij de ander.

Natuurlijk is alcohol drinken an sich niet fout. Maar wees eens eerlijk: Is het drinken van een biertje of wijntje nou per se nodig? Het gaat er toch om dat je de ander leert kennen?

Veel singles geven aan dat ze alcohol drinken op een eerste date zodat ze zich wat meer kunnen ontspannen. Alcoholconsumptie op een eerste date kan dus wel degelijk verkeerd geïnterpreteerd worden. Voorkom dat jouw date denkt dat je nerveus of onzeker bent en daarom naar de fles grijpt.

Door zenuwen eerder aangeschoten

Een gevaar van alcohol drinken tijdens een eerste date is dat je veel sneller aangeschoten wordt. Als je zenuwachtig bent dan maakt je lichaam een aantal stresshormonen aan. Deze hormonen vergroten de effecten van alcohol waardoor je er sneller iets van merkt.

Bovendien krijg je veel sneller een rode kop wanneer je alcohol drinkt. Dit komt omdat alcohol de bloedvaten verwijdt en er dus meer bloed naar je gezicht stroomt.

Drink gewoon geen alcohol. Mét alcohol op ben je echt niet jezelf terwijl het juist de bedoeling is dat je elkaar als persoon leert kennen!

Risico op domme keuzes

Als je helemaal nuchter op je eerste date gaat dan leer je in de eerste plaats elkaar echt goed kennen. Maar ook belangrijk is het dat je zonder alcohol op minder snel verkeerde keuzes maakt. Jullie doen het samen lekker rustig aan en bouwen de spanning op.

Het is bewezen dat de kans op een tweede date veel groter is indien er op de eerste date geen alcohol wordt geschonken.

Liefde en alcohol maakt blind

Als je aangeschoten bent geworden na een aantal drankjes dan lijkt iedereen opeens stukken leuker. Je zou met alcohol op zelfs kunnen denken dat je een speciale band hebt met je date!

Niet alleen word je de volgende ochtend wakker met hoofdpijn. Ook voel je opeens haarscherp aan of hij/zij echt bij je past. Niet alleen liefde maakt blind maar voor alcohol gaat precies hetzelfde op!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *