Waarom langeafstandsrelaties zo goed werken

Dating bloemenLangeafstandsrelaties zijn vaak stabieler dan relaties waarbij afstand geen echte rol speelt.

Voor ons een moment om uit te zoeken waaraan dat ligt!Want je zou denken dat het lastig is om een relatie op afstand in stand te houden.

In de praktijk blijkt een dergelijke relatie juist heel goed te werken. De partners hebben veel doorzettingsvermogen en gaan ervoor.

Wel moeten er natuurlijk offers gebracht worden (echte liefde dus?) en is het nodig dat men zich kan aanpassen.

Wanneer spreek je van een langeafstandsrelatie?

Herken je het? Je bent op vakantie in het buitenland of loopt daar stage en je loopt daar nou net de leukste man of vrouw van je leven tegen het lijf. Heb jij dat weer…Je had nog zo besloten om vooral niet verliefd te worden in het buitenland.

Het toeval wil dat die sexy jongeman of meid jou ook meer dan leuk vindt. Jullie gaan veel met elkaar om en er ontstaat echte liefde.

Terug in Nederland blijven jullie contact houden en jullie spreken vaker af. Wat je vooraf niet had gewild is waarheid geworden: Jullie hebben een relatie over een lange afstand.

Maar wanneer spreek je nou van een lange afstand relatie? In principe spreek je daarvan als de afstand een obstakel is om elkaar vaak genoeg te zien.

Woon jij bijvoorbeeld in Zeeland en jouw lover in het bovenste puntje van Groningen, dan kan je ook gerust spreken van een langeafstandsrelatie.

Hoe kan je een dergelijke afstand en dus relatie overleven? Hieronder lees je hoe je een relatie gezond en sterk houdt op afstand en waarom dit soort relaties juist daarom zo goed werken!

Altijd contact houden

Contact houden is natuurlijk belangrijk in een relatie maar helemaal in een langeafstandsrelatie. Zorg ervoor dat je elkaar niet claimt maar bouw wel een band op voor het leven!

Dat kan op afstand prima.Doe moeite voor hem of haar en laat blijken dat je om iemand geeft. Steek er zelf veel moeite en tijd in. Probeer elkaar dagelijks te spreken. Met Skype bijvoorbeeld kun je goede videogesprekken houden op afstand. Zorg daarom ook voor een goede, stabiele internetverbinding.

Zorg ervoor dat de ander niet naar de achtergrond verdwijnt… Dat is dodelijk.

Praat over gewone dingen, doe normaal!

Jullie contact over zo’n lange afstand is natuurlijk best bijzonder! Maar blijf wel normaal doen. Jullie hebben een relatie en in een relatie praat je ook vaak over gewone dingen. Juist dat versterkt een band.

Elke keer als je hem of haar spreekt hoef je het niet over diepgaande dingen te hebben. Natuurlijk mogen jullie (net zoals ieder ander) op zijn tijd eens een discussie hebben of praten over jullie dromen en wensen.

Maar vergeet ook de kleine dingen in het leven niet.Praat over wat je vandaag hebt gedaan of wat je morgen gaat doen. Welke boodschappen je hebt gehaald en wat je gaat eten. Daarmee benadruk je dat je hem of haar graag in je leven betrekt. Op afstand runnen jullie samen een huishouden….

Doe wel moeite om elkaar te ontmoeten in real life

Houd het contact niet alleen leven op afstand. Doe veel moeite om elkaar zo vaak mogelijk in het echt te zien. Nadat jullie elkaar hebben bezocht maken jullie direct plannen voor een volgende ontmoeting. Zo kan je naar elkaar blijven uitzien en houd je de relatie levend en spannend.

Steun hem of haar door dik en dun

Een relatie gaat niet altijd over rozen. Je moet er daarom ook op afstand voor hem of haar zijn. Steun elkaar daarom door dik en dun.

Heeft je liefdespartner problemen of is hij/zij verdrietig? Ook dan ben je er voor hem of haar. Want jullie houden immers van elkaar…

Denk niet dat de afstand een reden is om zijn of haar problemen niet serieus te nemen. Afstand bestaat alleen in je hoofd maar niet in je hart.

Steun je elkaar onvoldoende? Dan kunnen jullie wel eens uit elkaar groeien en zoekt hij/zij zijn heil en steun bij een ander.

Be honest!!

Wees altijd eerlijk. Be honest! Juist omdat er zo’n enorme afstand tussen jullie beiden is, is het belangrijk om altijd eerlijk te zijn over alles. Sowieso is dat in iedere relatie natuurlijk belangrijk. Weersta verleidingen en vertel altijd de waarheid.

Conclusie?

Juist voor een relatie op afstand moet je keihard werken en je best doen. Niets is immers vanzelfsprekend. Daardoor ontstaat er een zeer hechte band en dat is de basis voor echte liefde!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *