Stel de juiste vragen om de ander te leren kennen

dating hand vasthoudenWelke vragen stel je op een date aan hem of haar zodat je die persoon het beste leert kennen?

We verklappen je alvast één ding: Maak het jezelf gewoon niet te moeilijk en ga daarom vooraf ook vooral géén vragenlijst samenstellen. Want je kunt een date toch niet geheel naar je eigen hand zetten.

Hoe begin je een gesprek?

Je kunt natuurlijk over koetjes en kalfjes praten. Maar daarmee leer je elkaar bepaald niet kennen.

Een gesprek beginnen kan lastig zijn, vooral als jullie elkaar totaal niet kennen. Waar praat je over en hoe zorg je ervoor dat jij niet als enige op de praatstoel zit?

Tip 1: De juiste lichaamstaal

Zorg ervoor dat je een ontspannen houding aanneemt. Leun iets voorover en maak geen wilde gebaren. Blijf hem of haar aankijken en friemel niet aan je vingers of handen. Een gespannen houding kan ook beklemmend werken voor de ander!

Tip 2: Maak een connectie met de ander

Maak het gesprek persoonlijker en noem hem of haar met regelmaat bij de naam. Wees niet bang om de ander zo nu en dan aan te raken om je woorden kracht bij te zetten.

Tip 3: Aannames maken

Een handige truc om een gesprek op gang te brengen is het maken van aannames die niet kloppen. Maak bijvoorbeeld een opmerking over de look van iemand en vertel hem of haar dat je denkt dat ‘ie Italiaanse voorouders heeft. Dit zijn trucjes waarmee je iemand uitdaagt om iets over zijn/haar afkomst te vertellen.

Tip 4: Ga diepgaande vragen stellen

Het stellen van “waarom vragen” werkt altijd goed! Je vraagt dus naar de motivatie van iemand. Stel dat jouw gesprekspartner graag met kinderen werkt vraag je waarom hij/zij graag met kinderen werkt.

Je kunt tussendoor ook met een statement komen. Zeg bijvoorbeeld dat je denkt dat de kinderen met hem/haar weglopen. Zo zijn er natuurlijk nog veel leukere en betere statements te bedenken maar je krijgt gegarandeerd weer een reactie terug.

En opeens valt er een ijskoude stilte

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je tijdens een gesprek opeens niet meer weet te zeggen en het gesprek van het een op het andere moment stilvalt?

Bij veel mensen komt dat tijdens een date wel eens voor. Vaak zijn zenuwen de veroorzaker van zo’n black-out en een dergelijke situatie kan behoorlijk ongemakkelijk voor jullie beide aanvoelen…

Je durft elkaar niet echt aan te kijken en ondertussen (met het zweet op je voorhoofd) zoek je naar inspiratie in de ruimte om je heen.

Sommige mensen die vaker in dit soort benarde situaties verzeild raken ontwikkelen daardoor een angst om te daten; een z.g. date-angst. Maar dat is helemaal niet nodig!

Een stilte is misschien wel het ideale moment om hem/haar wat beter te leren kennen. Hoe reageert je gesprekspartner op een plotselinge stilte? En voelt het bij hem/haar vertrouwd om stil te zijn? Of juist niet…. Een stilte verbreek je eenvoudig door juist dáárover een vraag te stellen!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *