Je ex vergeten in negen stappen

online dating‘Hoe vergeet ik mijn ex’? Als we één vraag vaak gesteld krijgen dan is het wel deze vraag. Veel mensen vragen zich dan ook inderdaad af hoe ze ooit loskomen van hun ex.

Je ex vergeten kan lastig zijn. Vooral als het de liefde van je leven was. Maar hem of haar vergeten kan extra lastig zijn wanneer er in jullie relatie nare dingen zijn voorgevallen.

Misschien is je ex-partner wel vreemdgegaan, of heeft hij/zij je fysiek of mentaal mishandeld.

We leren je in dit artikel in een aantal stappen hoe jij je ex gemakkelijker van je af kunt schudden zodat je weer gelukkig wordt en niet meer aan hem of haar denkt.

Als je ex door je hoofd blijft spoken

Het is echt niet zo gek dat je ex maar door je hoofd blijft spoken als de relatie door hem of haar is beëindigd. Het is veel gemakkelijker om je over een verlies heen te zetten wanneer je er zelf een punt achter hebt gezet.

We raden je in ieder geval 1 ding aan: Zet je er overheen en blijf hem/haar vooral niet controleren. Verbreek alle banden, ook op social media. Uit het hoofd is uit het hart.

Niet meteen je in een nieuwe relatie storten

De verleiding is héél groot om je meteen weer in een nieuwe relatie te storten, in de hoop jouw ex makkelijker en sneller te kunnen vergeten.

Het is raadselachtig waarom men niet gewoon lekker de tijd neemt om een mislukte relatie te verwerken en een plekje te geven. We denken zelfs dat het lastiger is om je ex te vergeten wanneer je direct een nieuw liefdesavontuur zoekt.

Het gevaar is dat je een nieuwe partner continu in alles gaat vergelijken met je vorige partner. Daarbij is het gevaar ook aanwezig dat je minder kieskeurig bent omdat je zo snel mogelijk een nieuwe relatie wilt. Want je hebt natuurlijk wel iets te bewijzen naar je ex toe…. Neem van ons aan: dergelijke relaties mislukken na verloop van tijd altijd!

Verwerken, verwerken en verwerken

Geef jezelf gewoon een jaartje de tijd om een beëindigde relatie te verwerken en een plekje te geven. Neem volledig afstand van je ex en verzorg jezelf goed. Verdring je emoties en gedachten niet. Laat ze lekker op je af komen. Doe dingen waaraan je de laatste tijd niet bent toegekomen en ga er zo vaak mogelijk op uit. Boek een aantal vakanties en bezoek vrienden, familie en kennissen.

Meer tips om je ex te vergeten

  1. Verbreek altijd alle contact met je ex
  2. Doe een jaar lang alles waar jij zin in hebt!
  3. Ga lekker veel uit en ontmoet veel onbekende mensen
  4. Start de eerste tijd geen nieuwe relatie!
  5. Zoek nieuwe hobby’s
  6. Ga vooral veel sporten, daardoor maak je gelukshormonen aan
  7. Schrijf alle negatieve gevoelens van je af
  8. Denk aan alle slechten momenten met je ex
  9. Boek veel vakanties

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *