Een prille relatie goed houden doe je zo

Dating knuffelMisschien is het begin van een nieuwe relatie wel de mooiste periode van jullie leven.

Alles lijkt van een leien dakje te gaan. Jullie leren elkaar steeds beter kennen en je valt van de ene verrassing in de ander. Hij of zij wordt gewoon met de dag leuker!

En je hebt alles voor elkaar over. De liefde is zo sterk aanwezig dat niets te gek is.

Maar ook in een prille relatie moet je een balans zien te vinden, zodat ‘het heilige vuur’, zoals we verliefdheid ook wel noemen, blijft branden!

Daarom hebben we een aantal adviezen verzameld waarmee jouw prille liefde gegarandeerd een stevige fundering wordt waarop jullie relatie kan steunen.

In een prille relatie doe je niet alles samen!

Tegenstrijdig, zo komt het waarschijnlijk op je over… Want in een prille relatie moet je toch zoveel mogelijk samen doen en veel tijd met elkaar doorbrengen?

Eens. Maar… Laat niet opeens alles achter je! Voordat jullie een relatie kregen had je ook een eigen leven met hobby’s, vrienden, interesses, etcetera.

Leid daarom een eigen leven en maak daarin een plekje vrij voor je nieuwe relatie. Je geeft daarmee ook de ander de kans om zich vrij te bewegen. Dat brengt ons bij het volgende:

Gun elkaar veel, heel veel ruimte

Liefde is tot grote dingen in staat. Als je jouw geliefde écht alles gunt, dan gun je hem/haar veel persoonlijke ruimte. Dat komt de relatie ten goede!

Je hoeft echt niet ieder weekend op elkaars lippen te zitten. Daar heb je nog voldoende tijd voor als je oud en versleten bent.

De kracht van liefde zit ‘m niet in het vasthouden maar loslaten. Geef elkaar de ruimte om helemaal jezelf te kunnen zijn!

Blijf aantrekkelijk

Aantrekkelijk blijven in een prille relatie is misschien nog wel makkelijk, maar zodra de verliefdheidshormonen zijn overgewaaid, is het gemakkelijker om te kiezen voor een voorspelbare relatie waarin je niet meer je best doet voor de ander.

FOUT! Blijf alles voor de ander over hebben, verzorg jezelf goed en blijf je eigen gedrag onder de loep nemen.

Stop met vergelijken

Het gevaar is soms aanwezig dat je een nieuwe relatie vergelijkt met vorige, stukgelopen relaties. Doe dat nooit. Geef je nieuwe liefde een eerlijke kans.

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *