Maak niet deze fout in je dating profiel

Dating strandJe inschrijven op een datingsite is voor de meeste singles al een overwinning op zich. Maar pas na inschrijving op een datingsite blijkt vaak hoe lastig het is om op te vallen tussen het enorme aanbod met leden.

Je hebt veel energie gestoken in het schrijven van een aantrekkelijke profieltekst (dat denk je) en hebt een aantal leuke, uitdagende of misschien wel stoere foto’s van jezelf geplaatst.

Toch blijven de reacties uit óf word je juist overspoeld met berichten van singles die niet bepaald voldoen aan je eisen. Je doet duidelijk iets heel erg fout!

De kans is groot dat je direct in het begin van je profieltekst een grote fout hebt gemaakt.

De eerste regels van een dating profiel worden vooral gelezen. De tekst daaronder veel minder.

Nu je weet dat de eerste regels van een profieltekst bepalend zijn is het belangrijk jouw eigen profieltekst snel te controleren en waar nodig aan te passen.

Doe het vandaag nog en je zult meer berichtjes ontvangen van leuke singles die perfect in jouw straatje passen.

Want zegt het nou zelf: blader eens door de zoekresultaten op de datingsite waarop jij ingeschreven staat. Lees je elke profieltekst van begin tot eind? Of lees je alleen de eerste paar regels en bekijk je wat foto’s?

De kans is groot dat je teksten screent en dat met name de openingszinnen blijven hangen. Op basis daarvan neem je een besluit om contact op te nemen of zoek je verder.

Vergroot je kans en neem onze 5 tips aandachtig door!

Hieronder hebben we 5 interessante tips geplaatst die gegarandeerd jouw succes op elke datingsite vergroten.

  • Laat de eerste regels van je profiel nooit bestaan uit standaard zinnen zoals: ‘bedankt voor het bekijken van mijn profiel’ of ‘laat ik eens iets over mezelf vertellen’. Mensen raken direct verveeld…
  • Start je profieltekst meteen door iets te vertellen over jezelf!
  • Gebruik een aantrekkelijke, opvallende schrijfstijl. Schrijf bijvoorbeeld in de hij-vorm. Deze vorm kom je nauwelijks op datingsites tegen en het wekt direct de interesse. Het leest weg als een boek, dat kunnen we je vertellen..
  • Gebruik nooit maar dan ook nooit van die saaie, standaard opsommingen. Wie leest dat nog? Wij haken daarbij in elk geval direct af. Wij hebben deze tips trouwens wel voor het gemak in een lijstje gezet, zoals je ziet 😉

En verder: blijf positief. Beschrijf de dingen waarvan je houdt en waar je hart sneller van gaat kloppen. Vermijd altijd negatieve onderwerpen.

Dating experts die jou een handje kunnen helpen

Het is tegenwoordig booming business: Er zijn bureaus die zich hebben gespecialiseerd in het schrijven van aantrekkelijke teksten voor singles die op datingsites willen scoren.

Ben je op zoek naar een relatie en is een datingsite (bijvoorbeeld door tijdsgebrek) voorlopig je enige kans om de ware liefde te vinden? En is het schrijven van een aantrekkelijke profieltekst niet aan jou besteed?

Investeer een klein beetje geld in het laten schrijven van een profieltekst door een dating bureau, of hoe je zoiets ook noemt…

Er zijn ook bedrijven die je een profielcheck kunt laten doen. Vaak kan dat zelfs via een datingsite zelf. Zij analyseren je profiel en geven waar nodig tips en doen suggesties. Soms is het fijn als iets vanuit een hele andere invalshoek wordt bekeken.

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *