Dating angst? Weg ermee dankzij deze tips

Dating knuffelNiet iedereen is er een ster in om zonder schroom op onbekende af te stappen om een praatje te maken. Zo is ook niet elke single de zenuwen de baas tijdens dates.

Opmerkelijk veel singles (mannen en vrouwen) blijken last te hebben van dating angst. Dat is de angst om te daten. Zij willen maar al te graag een relatie maar iets weerhoudt hen ervan om te daten.

Graag zouden ze de liefde van hun leven daarom ook spontaan ontmoeten. Geforceerde dates zijn niets voor hen en dat is eigenlijk best jammer. Want door juist veel te daten vergroot je de kans op een relatie.

Date-angst

Het is heel normaal als je een beetje last hebt van zenuwen als je afspreekt met die ene fantastische leuke meid of vent. Een goed teken ook. Want dat wil zeggen dat je graag goed voor de dag wilt komen.

Maar het is niet normaal als je er zo tegenop ziet dat je het liefst het afspraakje zou cancelen. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van date-angst. De angst om te daten.

Het zweet breekt je nu al uit bij de gedachte hem of haar te ontmoeten. Allerlei gedachten spoken door je hoofd. ‘Vind hij/zij mij wel aantrekkelijk’? ‘Wat nu als er weinig zinnigs uit mijn mond komt en er stiltes vallen’? ‘Hoe zorg ik ervoor dat hij/zij niet ziet dat ik er zo tegenop zie’?

Dating advies: Kom erachter waar de angst vandaan komt!

Hoe ontstaat date-angst?

Er zijn maar weinig mannen en vrouwen die leiden aan date-angst terwijl ze stevig in hun schoenen staan. Kortom: Singles die last hebben van date-angst die hebben gewoon een tekort aan zelfvertrouwen.

Hoe kan je dan vertrouwen op een goede afloop? Het is juist de onzekerheid waaruit de meeste angststoornissen ontstaan. Diep in je hart ben je heel bang om door anderen afgewezen te worden, puur omdat je bent wie je bent. In feite wijs jij jezelf constant af.

Misschien kom je net uit een relatie waarin jij niet geaccepteerd werd door de ander. Of zijn er in je opvoeding dingen gebeurt die een deuk in je ego hebben achtergelaten. Misschien ben je ooit eens door iemand verlaten of is er een belangrijk persoon in je leven overleden. Misschien ben je diep in je hart wel gewoon bang om gekwetst te worden!

Ons advies? Werk eerst aan je onzekerheid of tekort aan zelfvertrouwen. Ga dan pas daten!

Tips om van je dating angsten af te komen

  • Leer jezelf te accepteren en van jezelf te houden
  • Daten is niet presteren maar vooral genieten van het moment!
  • Doe leuke dingen tijdens een date, zie het als een leuk uitje…
  • Lach om je eigen fouten en blunders die je maakt
  • Bedenk dat de ander misschien even zenuwachtig is als jij
  • Kom er direct eerlijk voor uit dat je opziet tegen afspreken
  • Angst is tijdelijk want het is een emotie, als je hem of haar ziet dan verdwijnen de zenuwen meestal direct!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *