Een blauwtje lopen – wat nu?

online datingVrijwel iedereen in Nederland kent wel de bekende Nederlandse uitdrukking ‘een blauwtje lopen’.

Het grappige is dat we die uitdrukking in de wereld van het daten regelmatig tegenkomen maar weet je daar de betekenis wel van?

Het lijkt ons leuk om daar even in het kort een blogje aan te wijden. Niet dat je hier iets mee kunt als je ooit nog eens een blauwtje loopt…

1/4 deel van de singles loopt een blauwtje

Wist je dat maar liefst 1/4 deel (15%) van de singles die daten een blauwtje lopen? Dit zijn de mensen die het in ieder geval toegeven…. Dus het zouden er maar zo meer singles kunnen zijn die worden afgewezen.

Een aantal datingsites waaronder Parship Nederland hebben hier onderzoek naar gedaan.

Op een andere dating website vertelden onderzoekers dat de helft van de vrijgezellen mannen en vrouwen wel eens een date hebben afgebroken.

Is jou dat wel eens overkomen? Of heb je zelf wel eens een date voortijdig afgebroken en waarom?

Wat is de betekenis van “een blauwtje lopen”?

De uitdrukking een blauwtje lopen betekent dat iemand niet is ingegaan op jouw avances. Je hebt dus niet voor elkaar gekregen waarop je hoopte.

Singles die een ander een dating verzoek sturen maar deze niet beantwoordt zien of mensen die een huwelijksverzoek doen dat wordt afgewezen, die lopen een blauwtje; oftewel een mentale blauwe plek op.

Je kunt je behoorlijk verloren voelen wanneer je door iemand wordt afgewezen. Sommige mensen krijgen last van liefdesverdriet om er nog maar over te zwijgen wat het met je ego doet.

Mogelijk bestaat deze uitdrukking al honderden jaren. Taalhistorici denken dat met deze uitdrukking verwezen wordt naar een blauwe plek die mannen opliepen als ze van vrouwen een flinke trap tegen de schenen kregen. Tja.. dat krijg je ervan als je je te opdringerig gedraagt!

Accepteer de afwijzing en ga verder met je leven

Het heeft totaal geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten als je wordt afgewezen door de man of vrouw van je dromen. Herpak je snel en ga door met je leven.

Natuurlijk is het niet fijn om een blauwtje te lopen. Het kan er flink inhakken maar wees tegelijk ook trots op jezelf! Want je hebt immers wel een poging gedaan. Veel singles zijn heel wat minder doortastend.

Accepteer je verlies en bekijk het van de positieve kant: meteen een blauwtje lopen is nog altijd minder pijnlijk dan na een lange relatie aan de kant te worden gezet!

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *