Afknappers bij online daten

Dating strandDoe je aan online dating? Beschouw dit blog dan als een belangrijke les en probeer je te houden aan onze online dating adviezen die we op deze pagina met jou delen.

Net zoals in het echte leven moet jij je online ook houden aan enkele belangrijke regels. Daarmee wek je de bewondering op van andere leden en verhoog je ook je betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid.

Uiteraard zijn er veel meer belangrijke dating principes waaraan jij je kunt houden. Maar wij bespreken vandaag in elk geval de 3 belangrijkste (naar onze mening) met jou.

Les 1: Gebruik geen oude foto’s

Als je geen recente foto’s van jezelf op je computer of telefoon hebt staan, zorg er dan voor dat je die snel maakt!

Eén van de afknappers bij online dating is het gebruik van oude foto’s. Die oude foto’s scheppen bij de ander bepaalde verwachtingen.

Misschien ben je in die tussentijd in gewicht aangekomen, heb je rimpels gekregen of loop je inmiddels al tijden rond met een ander kapsel… Bij een ontmoeting kan de ander in het ergste geval teleurgesteld zijn.

Gebruik vooral ook geen oude foto’s omdat je er daar aantrekkelijker op staat. Je bent zoals je bent en daar verander je niets aan. De ander moet je nemen zoals je bent.

Vraag een goede vriend of vriendin om enkele leuke kiekjes van je te schieten. Die kan je wellicht ook gebruiken voor andere doeleinden zoals voor je Facebook, LinkedIn, Instagram, rijbewijs, NS chipkaart en noem maar op.

Les 2: Wacht niet af maar wees actief

In het echte leven moet je ook de nodige moeite doen om in contact te komen met anderen.

In een bar of café ontmoet je niet de liefde van je leven wanneer je de hele avond maar in een hoekje staat, met een biertje of wijntje in de hand. Ook online moet je een uitnodigende houding aannemen en initiatief nemen.

We horen maar al te vaak van leden op datingsites dat ze vrijwel nooit berichtjes krijgen en zij zich daarom maar hebben uitgeschreven. FOUT. Laat je gezicht eens zien en stuur leuke leden een berichtje. Geef een complimentje. Stel een vraag. Like een foto of laat een reactie achter op een profiel.

Mensen knappen op je af als je zelf niet de nodige moeite neemt. Misschien zit iemand al heel lang op een berichtje van jou te wachten maar durft degene niet de eerste stap te nemen… Wees dus proactief!

Les 3: Houd moraal hoog in het vaandel

Een andere afknapper is het negeren van berichtjes van andere leden. Op het internet gelden dezelfde normen en waarden als in het echte leven…. Dat is een belangrijke les die je moet toepassen dus.

Een klacht die singlecoaches maar al te vaak horen is dat leden niet reageren op contactverzoeken en berichtjes. Bedenk dat de ander de nodige moeite voor je heeft gedaan. Het is dan frustrerend om te zien dat de ander telkens online is maar niet even de tijd neemt om te reageren.

Geef desnoods aan dat je geen interesse hebt. Laat in elk iets van je horen. Behandel een ander zoals je wilt dat een ander jou ook behandeld.

Les 4: Houd het op de eerste avond bij zoenen

Nu raden we het singles sowieso af om direct op een eerste date al met elkaar te zoenen. Het is niet perse verkeerd of fout… Laat dat voorop staan…. Maar je houdt juist de spanning erin door het zoenen nog even uit te stellen.

Wat je sowieso niet moet doen is op de eerste avond direct te seksen. 9 van de 10 dates krijgen daardoor geen vervolg.

Daarnaast is het voor veel mannen en vrouwen een regelrechte afknapper als je met dergelijke intenties afspreekt.

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *