De drie leukste dating apps

Dating apps werken veel sneller dan datingsites. Online dating via websiteplatforms, waarop je allerlei ingewikkelde, lange formulieren moet invullen en vervolgens eindeloos lang moet wachten totdat je beet hebt… die periode is wel zo’n beetje verleden tijd kan je gerust stellen.

Dankzij de komst van dating-apps kan je nu via je smartphone snel en eenvoudig contact leggen met andere singles in Nederland en daarbuiten.

Wat daarbij opvalt is vooral de doelgerichtheid. Tinder is daarvan een goed voorbeeld. Naast de populaire Tinder app bespreken we hieronder nog 4 andere goede en leuke dating applicaties met jou! Maar in dit artikel besteden we aan Tinder even de meeste aandacht.

Tinder

TinderKen je Tinder nog niet? Ga er dan even goed voor zitten. Inmiddels gebruiken vele honderdduizenden singles (zijn het allemaal singles…?) in Nederland deze app. Op dit moment zelfs meer dan 1 miljoen!

De app kan je downloaden voor op je smartphone, gratis. Het is ook mogelijk om voor een paar euro een goedkoop abonnement af te sluiten. Je hebt dan geen beperkingen meer.

Wat doet Tinder en wat kan je ermee?

Deze dating-app werkt als volgt: Je vult een aantal gegevens over jezelf in en geeft daarbij aan of je op zoek bent naar een man of vrouw. Vervolgens krijg je foto’s van andere singles te zien die in jouw omgeving wonen (dit kan je instellen).

Vind je iemand aantrekkelijk, leuk, knap of interessant? Dan swipe je naar rechts of klikt op ‘like’. Mocht die persoon ook jouw foto liken dan is er een match en kunnen jullie chatten.

Daten met Tinder is een nieuwe vorm van daten. Het uiterlijk is bepalend. Op zich is daar niets verkeerds aan. Want wat is er mis met liefde op het eerste gezicht?

oHello

oHelloDe dating applicatie oHello lijkt wel een beetje op die van Tinder. Je krijgt profielen te zien van mensen die zich hebben ingeschreven en zich bevinden in een straal van drie kilometer van jou.

Wil je met iemand in contact komen? Dan stuur je simpelweg een contactverzoek. Als een single ook in contact wil komen met jou dan zoekt de app zelf naar een locatie voor een date!

Houd je telefoon bij de hand, want jullie krijgen maar drie kwartier (45 minuten) de tijd om elkaar daar te ontmoeten!

Het is mogelijk om op de dating profielen van anderen een review/recensie achter te laten. Op oHello vind je mensen die echt op zoek zijn naar contact en jou willen ontmoeten.

Bumble

BumbleIn navolging van oHello (wat eigenlijk weer een soort kopie is van Tinder) heeft ook Bumble een app gelanceerd waarmee het mogelijk is om op basis van matches de ideale partner te vinden. Het is dan ook zeker een variant op Tinder met het grote verschil dat vrouwen het initiatief moeten nemen!

Indien er eenmaal een match is krijg je als vrouw de kans om de eerste move te maken. Doe dat wel binnen 24 uur. Een match verdwijnt als de vrouw geen contact opneemt.

Wij vinden deze app vooral erg leuk en interessant. In het echte leven moeten mannen (zo gaat het nou eenmaal) het initiatief nemen maar zijn het de vrouwen die bepalen…. Met deze app krijgen vrouwen nog meer macht.

Gratis datingadvies

Gebruik de keuzehulp en ontvang direct een datingsite advies!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *